Η ευρύτερη περιοχή της Ζήρειας

Η ορεινή Κορινθία χαρακτηρίζεται από το όρος Ζήρεια με τις πολλές πανύψηλες κορυφές του. Είναι από τα υψηλότερα του ελλαδικού χώρου και διαθέτει πέντε κορυφές πάνω από τα 2.000 μέτρα. Σε κοντινή απόσταση από το χωριό Καλιάνοι βρίσκονται τα περισσότερα αξιοθέατα της ορεινής Κορινθίας.
Στυμφαλία
Ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί στη μαγική λίμνη Στυμφαλίας, να επισκεπτεί το Μουσείο Περιβάλλοντος, να περπατήσει στα μονοπάτια, ανακαλύπτοντας ένα υπέροχο ορεινό τοπίο. Περιμετρικά της λίμνης υπάρχουν πανέμορφες διαδρομές για ποδηλασία βουνού, ζητήστε μας χάρτες μονοπατιών. Το μουσείο οργανώνει επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα με δραστηριότητες για σχολεία και άλλες θεματικές ομαδικές επισκέψεις. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διαδικτυακή σελίδα του μουσείου.
museum
Φενεός
Η περιοχή του Φενεού βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Εκεί θα συναντήσετε το μαγικό τοπίο της πεδιάδας του Φενεού και την τεχνητή λίμνη Δόξα. Δϊπλα στη λίμνη θα βρείτε το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και το εκκλησάκι του Αγ. Φανουρίου στη νησίδα της λίμνης. Κεφαλοχώρι της περιοχής είναι η Γκούρα με παλιά πετρόκτιστα κτίρια. Η ευρύτερη περιοχή του Φενεού προσφέρει πολλές επιλογές για το φαγητό σας και τον καφέ ή το ποτό σας.Η πρόσβαση στην πεδιάδα του Φενεού γίνεται μέσω της καταπράσινης Καστανιάς.
Τρίκαλα Κορινθίας
Τα Τρικαλοχώρια ανήκουν στο δήμο Ξυλοκάστρου και αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών κυρίως λόγω των πολλών επενδύσεων σε καταλύματα και χώρους εστίασης και διασκέδασης. Βρίσκονται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και διαθέτουν όμορφη θέα προς τα γύρω χωριά. Η πρόσβαση γίνεται από τα χωριά Βελίνα, Μάρκασι, Άνω Τρίκαλα.
Οροπέδιο Ζήρειας
Στο οροπέδιο της Ζήρειας λειτουργεί το νέο χιονοδρομικό κέντρο. Διαθέτει σαλέ και παρέχει καφέ και πρόχειρο φαγητό. Υπάρχουν δύο μικρές πίστες και μπορείτε να ενοικιάσετε εξοπλισμό για διάφορες δραστηριότητες. Στο οροπέδιο αξίζει να επισκευθείτε τη όμορφη λίμνη Δασίου και να περπατήσετε σε κάποιο από τα μονοπάτια του. Η πρόσβαση στο οροπέδιο γίνεται μέσω Τρικάλων ή μέσω Γκούρας. Υπάρχουν και χωμάτινες προσβάσεις αλλά τον χειμώνα είναι δύσκολη η πρόσβαση λόγω του χιονιού και του παγετού.
Νεμέα
Τι θα λέγατε για μια βόλτα στους αμπελώνες της Νεμέας; Εκτός από τα όμορφα τοπία που θα απολαύσετε μπορείτε να επισκευθείτε πολλά οινοποιεία που συμμετέχουν σε προγράμματα οινικού τουρισμού, να δοκιμάσετε τα κρασιά που παράγουν και να αγοράσετε για το σπίτι σας. Η πρόσβαση στη Νεμέα είναι πολύ εύκολη από το χωριό Ασπρόκαμπος.
Αναρριχητικό πεδίο Φρύγανη
Διαδρομές
Αναρριχητικό πεδίο Φρύγανη Info

Φωτογραφίες